75 vuotta vanha junavaunu muuttui mukavaksi 37 neliön asunnoksi

Yhdysvaltain Montanassa sijaitsevan Essex-nimisen kylän tulevaisuus näytti valoisalta vuonna 1939.

Essexin sijainnin Glacier National Park -kansallispuiston äärellä odotettiin tuovan sinne turisteja kun Great Northern Railway-yhtiö rakensi sinne junaradan. Glacier National Park on tunnettu jäätiköistään ja muutenkin jylhistä maisemistaan. Turisteja varten Essexiin rakennettiin myös suuri hotelli, Izaak Walton Inn. Kun hotelli valmistui, sitä kuvailtiin ”moderniksi joka yksityiskohdaltaan.” Aluksi hotelli ei kuitenkaan ollut menestys.

Kun Yhdysvallat osallistui toiseen maailmansotaan, sotiminen ajoi tärkeysjärjestyksessä kaiken muun edelle. Essexiin oltiin suunnittelemassa uutta sisäänkäyntiä 4100 neliökilometrin kansallispuistoon, mutta suunnitelmat pantiin jäihin sodan takia. Turisteja oli siten kaikin puolin vaikea houkutella Essexiin, ja hotelli kituutti vuosien ajan eteenpäin.

Kun sota oli ohi ja maan taloustilanne parantui, hotellin lämminsydäminen henkilökunta ja sen kodikkaat majoitustilat alkoivat houkutella hiihtäjiä ja muita luonnonrauhaa kaipaavia ihmisiä.

Sitten hotellin väki sai hienon idean muuttaa Essexin ratapihalla lojuneet vanhat junanvaunut kodikkaiksi sviiteiksi. Tämä junavaunu olisi varmasti mahtava kokemus!

Great Northern Railway-yhtiön vanhat junanvaunut saatiin hyötykäyttöön Essexissä.

Ulkoapäinkin kauniiseen ja entistä aikaa huokuvaan vaunuun voi majoittua kuusi henkeä kerrallaan. Sisältä se ei todellakaan ole perinteinen junavaunu, vaan se näyttää pikemminkin kesämökiltä. Tässä vaunussa on tilaa 37 neliömetrin verran.

Kuvat: Izaak Walton Inn

Sieltä löytyy täysin varusteltu keittiö, kaksi kerrossänkyä ja yksi parisänky.

Puiset pinnat ovat kuin suomalaisella maulla tehtyjä. Kyseessä on kuitenkin 400-vuotiaasta tammesta tehty lauta.

Näyttää kodikkaalta, vai mitä? Izaak Walton Innillä on neljä vanhaa junanvaunua, jotka ovat nyt majoituskäytössä. Alkuperäinen hotelli on kuvassa vasemmalla. Se on saanut tripadvisor.com-matkailusivustolla neljä tähteä hotellissa vierailleiden matkailijoiden toimesta. Hotellin on nettisivulla arvostellut lähes 500 ihmistä ja matkailijaa.

Jokainen majoituskäytössä oleva junanvaunu on hieman erilainen, mutta ne kaikki on kunnostettu samantyyppisistä, luontoystävällisistä materiaaleista.

Haluaisitko sinä majoittua junanvaunussa lomallasi? Voit halutessasi lukea täältä lisää englanniksi hotellista ja sen ympäristöstä.

Artikkeli on julkaistu aikaisemmin Newsnerissä, [email protected]