Etusivu » Asuinalueet » Hamina – kokoaan suurempi pikkukaupunki
Sponsoroitu

Haminan monet vetovoimatekijät tekevät siitä ainutlaatuisen ympäristön asua ja yrittää.

Kuluneena koronakesänä suomalaiset löysivät kotimaan kohteet.

– Suuntaus näkyi hyvin myös meillä Haminassa, toteaa kaupungin muutosjohtaja Simo Kaksonen.

– Kävijämäärät ylittyivät reilusti, vaikka tunnetuimmat tapahtumamme, kuten Hamina Tattoo jouduttiin siirtämään vuodelle 2021.

Pandemiakausi on nostanut esiin myös toisen trendin: etätyön lisääntyessä maallemuutto on monella mielessä.

– Maallemuuttoa harkitsevalle monet vetovoimatekijämme tekevät alueesta houkuttelevan vaihtoehdon.

Hamina sijaitsee vain noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Pietariin johtavan E18:n varrella.

– Sijainti on ehdottomasti yksi valteistamme. Maayhteyksien lisäksi on mainittava myös HaminaKotka satama, joka on maamme suurin vientisatama ja tukitoimineen alueen suuri työllistäjä, kertoo Kaksonen.

–Asukkaan näkökulmasta tärkeintä täällä on sujuvaksi tehty arki, toteaa Haminan kaupungin viestintäpäällikkö Minna Nordström.

– Pikkukaupungin kaikki palvelut on helposti saavutettavissa vaikkapa kävellen. Asuntoja löytyy todella kilpailukykyiseen hintaan esimerkiksi uusilta merenranta-alueilta.

Rikas kulttuuri

Haminan kulttuurin rikkaus näkyy jo kaupungin kaavassa: ydinkeskustan ympyräkaava on maankuulu, ja linnoitukset ovat muokanneet kaupunkikuvaa jo 300 vuoden ajan. Linnoituksen vallien ulkopuolella aukeaa vehmas kymenlaaksolainen maalaismaisema, josta löytyy retkeilymaastoja jokaiselle. Etätyömahdollisuudet myös alueen kylissä on varmistettu valokuituyhteyksillä.

– Hamina tarjoaa aitoja ja konstailemattomia elämyksiä niin matkailijalle kuin asukkaalle, toteaa Nordström.

– Huvipuistojen ja muiden rakennettujen elämysten sijaan meillä on esimerkiksi 400 luonnontilaista saarta. Satavuotias Reserviupseerikoulu näkyy kaupunkikuvassa ja tuo tuulahduksen eletystä historiasta. Hiljaisilla kaduilla linnoituksen sisäpuolella voit aistia rauhaa ja väljyyttä, mutta kuitenkin ajassamme mukana eläen.

Next article