Etusivu » Asuinalueet » Varkaudessa on vetovoimaa
Sponsoroitu

Teollisuuskaupungin historia ja nykypäivän innovatiivinen ote kohtaavat Varkaudessa. Varkaus on erinomainen kaupunki yrittämiseen, työskentelyyn ja elämästä nauttimiseen.

Suur-Saimaan kainalossa, Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva Varkaus on elinvoimainen kaupunki. Varkauden juuret ovat syvällä kansainvälisen teollisuuskaupungin historiassa ja ne ulottuvat aina 1800-luvulle asti. Mutta Varkaus ei ole jäänyt menneisyytensä vangiksi, vaan se katsoo eteenpäin ja on innovatiivisen sekä aktiivisen elinkeinoelämän puolestapuhuja.

Kansainvälisen yrityksen vinkkelistä Varkauden vetovoimaa kuvailee Marko Luokkanen, joka toimii teknologiakonserni Andritz Oy:n Varkauden paikallisjohtajana.

– Varkaudessa on yritystoiminnalle, niin teknologian kuin muiden toimialojen parissa toimiville erittäin hyvät lähtökohdat. Historiansa ansiosta kansainväliset verkostot ovat käden ulottuvilla ja mielenkiintoisia tehtäviä on tarjolla runsaasti. Täällä toimii useita kansainvälisiä yrityksiä ja tällä on suuri vaikutus alueen vetovoimaan ja osaamisen tasoon.

Navitas Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Jouko Laitisen mukaan kaupungin historian myötä Varkauteen on muodostunut useiden eri toimialojen keskittymä. Laitinen toteaakin, että Varkaudella on satojen miljoonien eurojen arvosta vuosittaista ulkomaan kauppaa, joka tekee Varkaudesta poikkeuksellisen seutukaupungin. 

Tänne on muodostunut vahva eri toimialaosaajien verkosto, jossa yritysten on hyvä toimia.

– Tänne on muodostunut vahva eri toimialaosaajien verkosto, jossa yritysten on hyvä toimia. Olemme jatkuvasti innovoimassa uutta ja haluamme tukea yrittäjyyttä, emme jarrutella eteenpäin menemistä. Haluamme lisätä yritysten kilpailukykyä ja olemme kaupunkina sisäistäneet sen merkityksen.

– Kaupunki on tehnyt merkittäviä investointeja ja tuemme paikallisia yrityksiä monenlaisilla hankkeilla, jotta niillä olisi hyvä yrittää nyt ja tulevaisuudessa, Laitinen tiivistää.

Pieni suuri kaupunki

Varkaudessa asuu reilut 20 000 asukasta ja tavallisesta pikkukaupungista se poikkeaa muun muassa rikkaan historiansa ja kansainvälisten toimijoidensa ansiosta.

Luokkanen kuvaa asumisen tunnelmia yhteisöllisiksi.

– Lisäksi luonnon läheisyys, lyhyet välimatkat ja loistavat harrastusmahdollisuudet tekevät Varkaudesta upean paikan elää. Ja kun samalla pystyy tekemään kansainvälistä työuraa haastavissa tehtävissä, on elämisen laatu kokonaisuutena korkea.

Luontoa ja vesistöä on ympärillä yllinkyllin ja asumisen muoto on paremmin valittavissa, koska neliöhinnat ovat täysin eri luokkaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Laitinen nostaa esiin palveluiden helpon saatavuuden, toimivan infrarakenteen sekä rakenteilla olevan uuden terveyskampuksen.

– Varkaus on kaupunki, jossa palveluihin pääsee matalalla kynnyksellä, ilman ruuhkia.

Molemmat miehet toteavatkin, että eläminen on pyritty Varkaudessa tekemään mahdollisimman helpoksi.

Erinomaiset etätyömahdollisuudet  

Näinä aikoina etätöistä on tullut uusi normi ja fyysisen läsnäolon sijaan ihmiset hoitavat töitään mökin laiturilta ja kuka mistäkin. Tämä on herättänyt monissa muuttohaaveita pienemmille paikkakunnille.

Etätöiden mahdollisuudet on hyödynnetty myös Varkaudessa.

– Etätyömahdollisuuksien suhteen Varkaus on tarttunut haasteeseen ja luonut erittäin toimivat puitteet etätyöskentelylle. Navitas Yrityspalvelut voi etätöiden ohelle vuokrata työtilaa joko pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa. Varkaudessa on myös erittäin toimivat laajakaistayhteydet, Laitinen sanoo.

Etätyömahdollisuuksia hyödyntämällä voi noukkia rusinat pullasta ja hoitaa töitä vaivatta myös etäisyyksien päähän – ja samalla kokouksen ääressä ihailla ikkunasta Saimaan välkettä.

Tutustu vetovoimaiseen Varkauden kaupunkiin >>

Next article