Etusivu » Asuinalueet » Yritystontti Mikkelin keskustan kupeesta
Sponsoroitu

Valmiiksi kaavoitetulla Kalevankankaalla yritystoiminta on mahdollista käynnistää saman tien. Kiinnostusta aluetta kohtaan ovat jo osoittaneet erilaiset kauppa- ja huoltoasemaketjut.

Metsähallituksella on valikoimassaan suuri määrä yritystontteja eri tarpeisiin, mutta kaupunkien liepeillä sijaitsevat yritystontit ovat verrattain harvinaisia. Mikkelin Kalevankangas muodostaa poikkeuksen, sillä sen uusi yritystonttialue sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Mikkelin keskustan tuntumassa.

– Kalevankankaalla kaikki tarjolla olevat tontit ovat valmiiksi kaavoitettuja. Yrityksen on siis mahdollista käynnistää rakentaminen heti, kun olemme päässeet sopimukseen tontista, Metsähallituksen kaavoitusinsinööri Jarkko Mähönen sanoo.

Metsähallituksella on maa-aluetta myös Karilan alueella, joka tulee kaavoitukseen myöhemmin.

Tutustu Kalevankankaan yritystontteihin Mikkelissä >>

Yritystoimintamahdollisuuksia yllin kyllin

Metsähallituksen pyrkimys rakentaa jo olemassa olevan infrastruktuurin yhteyteen pienentää omalta osaltaan hiilijalanjälkeä. Taajamasijainti tarjoaa Kalevankankaan tonttialueelle valmiin kunnallistekniikan ja katuverkoston.

– Lisäksi Kalevankankaan alueen saavutettavuus on hyvä, ajettiin sinne sitten Jyväskylän suunnasta tai etelästä päin. Liikenneyhteydet toimivat, ja lentokenttäkin on lähellä, Mähönen jatkaa.

Kalevankankaan tontit tarjoavat Mähösen mukaan kaiken kaikkiaan hyvin monipuolisia yritystoimintamahdollisuuksia.

Kansallisarkiston keskusarkisto on toiminut Mikkelin Kalevankankaalla vuodesta 2018. Sijoittumisen taustalla oli sijaintipaikkavertailu ja yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Myös Mikkelin kaupungin ja muiden seudun toimijoiden aktiivisuus sekä pitkään jatkunut yhteistyö Kansallisarkiston kanssa vaikuttivat paikkavalintaan.

Juhani Tikkanen,tietopalvelujohtaja, Kansallisarkisto

– Alue on tehokkaasti kaavoitettu, ja rakennusoikeutta on paljon. Mainittavaa on sekin, että tontit rajautuvat virkistysalueeseen. 

Kalevankangas onkin liiketoimintamahdollisuuksiensa lisäksi myös ainutlaatuinen yhdistelmä luontoa, liikuntaa ja elämyksiä – keskustan palveluiden tuntumassa. 

Tutustu Kalevankankaan yritystontteihin Mikkelissä >>

Kiinnostuitko? Kysy lisää:

Jarkko Mähönen, kaavoitusinsinööri
[email protected] 
puh. 040 540 6266

Next article