Etusivu » Digitalisaatio » Etsitkö älyratkaisua kaupungin digitalisoinnin toteuttamiseen?
Sponsoroitu

Kaupungin hiilijalanjälkeä pitäisi pienentää ja joukkoliikennettä kehittää. Samalla on tärkeää vähentää energian- ja vedenkulutusta ja tehostaa palveluntuotantoa, jotta asukkaat viihtyvät.

Kokonaisuutta tulisi pystyä johtamaan eri lähteistä kerätyllä datalla. Lisäksi käyttöliittymän toiminnallisuuksien pitäisi olla kätevästi muokattavissa, jottei tiimiläisten tarvitsisi olla koodareita. Kaiken kukkuraksi jokainen kaupunki tarvitsee käyttöönsä erilaisen kombinaation mittareiden tuottamasta tiedosta. Kuulostaako tutulta?

IoT-TICKET®-alustalla saat haluamasi datakollaasin

IoT-TICKET® on Wapicen älykäs IoT-alusta, joka sopii kaikille toimialoille. Tuotetta käytetään muun muassa valaistuksen, kiinteistöjen, energianhallinnan, kulunvalvonnan sekä koneiden ja laitteiden seurantaan.

digitalisointi
IoT-TICKET® sopii erinomaisesti kaupunkien digitalisointiin, kertoo Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen. Kuva: Wapice

– Käyttöliittymä on täysin graafisesti rakennettavissa ja jokainen voi koota omalle näytölleen tarvitsemansa kokonaisuuden drag&drop-tyyliin. Esimerkiksi isossa valvomossa voi olla 15 karttaa, joissa on sekä mittareita että aktiivisia painonappeja. Järjestelmä tekee kaikki hälytykset ja tuottaa halutut raportit, toimitusjohtaja Pasi Tuominen kuvailee.

Oman datakollaasin voi koota rajapintojen avulla mistä tahansa tietolähteestä, kuten internetistä, puhelimesta, työkoneesta, taloautomaatiosta, säätiedotuksesta tai lämpömittarista.

– Millaista dataa tarvitset? Tekoälymoottori käsittelee dataa ja laskee vaikka sisä- ja ulkolämpötilojen suhdetta tai vapaita parkkipaikkoja, Tuominen jatkaa.

Tulevaisuuden tarpeita voi hahmotella jo nyt

IoT-TICKET® mahdollistaa uudenlaisen tiedon yhdistelyn. Monipuolisuus ja helppokäyttöisyys avaavat ovet tuotantokelpoisille kokeiluille, joilla omia datatarpeita voi testata nopeasti. Tuote on jo käytössä esimerkiksi Tampereella, joka digitalisoi toimintojaan sen avulla.

– Vaikka olemme kehittäneet ohjelman raskaan teollisuuden käyttöön, se sopii erinomaisesti kaupunkien digitalisointiin, pehmeiden arvojen edistämiseen ja uusien palveluekosysteemien luomiseen. IoT-TICKETin ja datan avulla voi parantaa asukkaiden elämänlaatua jatkuvasti, Tuominen sanoo.

Next article