Etusivu » Koulu » Korkeakoulut katsovat tulevaisuuteen
Koulu

Korkeakoulut katsovat tulevaisuuteen

korkeakoulu
korkeakoulu
Kuva: Getty Images

Korkeakoulut ottavat opiskelijoiden vaatimukset vakavasti. Koulutuspaikan valintaan vaikuttavat oppimisympäristön lisäksi myös muun muassa työllistymisnäkymät. Kysyimme korkeakoulun edustajilta miten heidän korkeakoulunsa huomioivat opiskelijoiden vaatimuksia.

avatar

Terhi Junkkari

yksikön johtaja,
ETT, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

avatar

Heli Toivola

markkinointipäällikkö,
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Minkälaista opiskelu oppilaitoksessanne on, ja onko siihen tulossa muutoksia?

Terhi Junkkari: Opetusmenetelmämme vaihtelevat lähi- ja verkko-opetuksesta simuloinnin ja uusien teknologioiden, kuten virtuaalitodellisuuden, hyödyntämiseen. SeAMKista saa myös hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen. Panostamme kansainvälisyyteen, meillä on laajat verkostot ja vaihtomahdollisuudet ulkomaille.

Heli Toivola: Opiskelu on jo nyt hyvin monimuotoista – voit opiskella monipuolisesti verkossa, kontaktiopetuksessa tai voit suorittaa opintoja avoimen AMK:n kautta. Meillä voit suorittaa tutkintoja jopa kokonaan verkossa. Ajasta ja paikasta riippumattoman opiskelun tarjonta tulee lisääntymään.

Kuinka hyvin oppilaitoksestanne valmistuneet työllistyvät?

Terhi Junkkari: Liiketalouden, kulttuurin, tekniikan, sosiaali- ja terveys- sekä ruoan tuotannon aloilla tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa osaajia. SeAMKista valmistuneiden opiskelijoiden työllistymisaste on lähes 90 %.

Heli Toivola: JAMKista valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin. Vuonna 2016 meiltä valmistuneista töissä oli 88 %. Kärkipäässä ovat tradenomit (93 %), insinöörit (92 %) ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset (87 %).

Miten teette yhteistyötä hakijoiden kanssa?

Terhi Junkkari: Käytämme somen ja perinteisen median lisäksi VR- ja AR-sovelluksia sekä ”face-to-face” -tapaamisia messuilla, kouluissa ja yrityksissä. SeAMKin opiskelijat antavat kokemusperäistä tietoa korkeakoulustamme. Tälläkin hetkellä ”Taivastelija” tutkii, millaista opiskelijaelämä on Seinäjoella eli avaruuden pääkaupungissa.

Heli Toivola: Sosiaalisen median kanavat ovat pääkanavamme hakijoiden suuntaan ja jaamme opiskelijoiden omia kokemuksia eri kanavissamme. Jamk.fi-nettisivut toimivat päätietolähteenä. Lisäksi tapaamme hakijoitamme messuilla kuten Studiassa sekä oppilaitos- ja varuskuntavierailuilla.

Mikä erottaa oppilaitoksenne muista korkeakouluista nyt ja tulevaisuudessa?

Terhi Junkkari: SeAMK on tulevaisuudessa entistäkin vastuullisempi korkeakoulu. Panostamme erityisesti uuteen Kiertotalous- ja ilmasto-ohjelmaan. Visiomme on ”paras korkeakoulu opiskelijalle”, joten parhaimpia käyntikorttejamme ovat tyytyväiset opiskelijat.

Heli Toivola: JAMK on vetovoimassa ja laadukkaassa toiminnassa aivan Suomen kärkipäässä. Rakennamme uuden sukupolven korkeakoulua, jossa sekä oppimisen laatu että yhteisöllisyys ovat huippuluokkaa. Myös opiskelijoiden hyvinvointiin ja ohjaukseen panostetaan – ketään ei jätetä yksin.

Next article