Etusivu » Rakentaminen » Vähähiilinen rakentaminen tuo myös taloudellisia etuja
Sponsoroitu

Kestävän vähähiilisen rakentamisen asiantuntijakumppani Saint-Gobain on sitoutunut hiilineutraaliuteen globaalisti vuoteen 2050 mennessä.

Maamme uudisrakennuksille viiden vuoden päähän asetettavalla hiilibudjetilla pyritään Suomen kasvihuonepäästöjen vähentämiseen. Vähähiilisyys ei ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittisen mukaan tarkoita, että rakentamisen muita laadullisia ominaisuuksia karsittaisiin.

– Vähähiilisyys ei myöskään välttämättä ole kallista. Juuri havaitsimme, että Tuusulan asuntomessujen vähähiilisimmät omakotitalot olivat myös hieman edullisempia kuin eniten päästöjä aiheuttaneet.

Kuittinen muistuttaa, että vähähiilinen rakentaminen voi myös olla valtiotasolla merkittävä liiketoimintamahdollisuus, sillä Suomi on väkilukuun suhteutettuna Euroopan suurin rakennustuotteiden viejä. 

– Vihreän rakentamisen markkinat kasvavat maailmalla kohisten. Jos saamme kotikentillä tehtyä hyviä referenssejä, voisimme myydä vähähiilisen rakentamisen tuotteita ja palveluita myös muualle.

Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser korostaa, että rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen pienentämisessä rakennustuotteiden valmistajat ovat avainasemassa. 

– Tuotteiden elinkaaren päästövaikutuksia laskemalla sekä tuotekehitykseen, energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan panostamalla voimme valmistaa entistä vähähiilisempiä tuotteita.

EJT-Rakennusinsinöörit Oy:n toimitusjohtaja Eero Riikonen:

Plaano-tasoitteet ja Comfort Lämpölattia tuovat laatua ja taloudellisuutta asuntorakentamiseen.

Asuntokohteiden ja palvelutalojen rakennesuunnitteluun keskittyneen EJT-Rakennusinsinöörit Oy:n toimitusjohtaja Eero Riikonen pitää Weberin kehittämiä Plaano-tasoitteita ja Comfort Lämpölattiaa kokonaisvaltaisina lattiarakentamisen ratkaisuina, jotka auttavat parantamaan rakentamisen tehokkuutta, kokonaistaloudellisuutta ja asumismukavuutta.

– Tuoteperheajattelulla on ratkaisujen valinnassa suuri merkitys. Päätöksentekoa helpottaa, kun tuotteiden lisäksi koko konsepti on valmiiksi mietitty, Riikonen sanoo. 

Riikosen mukaan kelluvana rakenteena toteutettavien Comfort Lämpölattioiden käyttö on yleistynyt kohteissa, joissa tilaajat haluavat laadukkaampaa rakentamista tai eroon tavanomaisista lämpöpattereista.

– Comfort Lämpölattia on valmis ja toimiva konsepti, josta on hyviä kokemuksia sekä asuinkerrostaloissa että palvelutaloissa. Kun kelluvan lattian pintalaatta tehdään itsestään tasoittuvalla kuituvahvisteisella Plaano-lattiatasoitteella, lattia kuivuu hyvin nopeasti ja pysyy suorana.

Next article