Etusivu » Terveydenhuolto » Tulevaisuuden sairaala on tätä päivää
Sponsoroitu

Digitaaliset ratkaisut mahdollistavat tulevaisuuden sairaalan jo nyt parantamalla potilaskeskeisyyttä, hoidon laatua ja kustannustehokkuutta.

Tulevaisuuden sairaala on älykäs kokonaisuus, joka hoidon tarpeen mukaan laajenee sairaalan seinien ulkopuolelle. Sairaalan digitaalinen infrastruktuuri palvelee hoitoketjuja, terveydenhuollon ammattilaisia ja potilaskeskeistä hoitoa. Samalla potilaiden etähoidon mahdollisuudet kasvavat. Virtuaaliohjauksella- ja hoidolla on entistä kriittisempi rooli potilaskeskeisessä ja tehokkaassa toiminnassa.

– Uskon, että vaativat hoidot keskitetään jatkossakin sairaalaolosuhteisiin. Mutta esimerkiksi potilaiden seuranta on mahdollista toteuttaa pitkälti etänä, Philipsin maajohtaja Juha Impilä sanoo.

Impilä näkee, että erilaisten älysovellusten avulla tehtävä itseseuranta niin ravitsemuksen, liikkumisen kuin levon osalta on parin viime vuosikymmenen aikana merkittävästi yleistynyt.

– Kun monitoroinnista huolehtivat terveydenhuollon ammattilaiset, voidaan vakavien sairauksien kehittymistä ennaltaehkäistä. Esimerkiksi alkavan diabeteksen kohdalla tilanteeseen ehditään puuttua aikaisemmin. Nopea diagnosointi ja ennaltaehkäisevämpi hoito parantavat potilaan elämänlaatua ja säästävät hoitokustannuksia. 

Strategisella yhteistyöllä potilaille entistä tehokkaampaa hoitoa

Toimivat digitaaliset ratkaisut esimerkiksi etävalvontaan ovat jo useissa sairaaloissa arkipäivää. Impilä nostaa esimerkiksi teho-osaston valvonnan, joka hoidetaan yöaikaan etänä toisesta maanosasta käsin.

– Philipsillä on Yhdysvalloissa asiakkuus, jossa teho-osaston potilaiden monitorointi hoidetaan öisin Australiasta käsin. Älykkäiden teknologiaratkaisujemme avulla tämä on täysin mahdollista.

Philips on solminut laajamittaisia strategisia yhteistyökumppanuuksia eri terveydenhuollon tahoihin. Esimerkiksi Suomessa Philips on yhdessä Tampereen sydänsairaalan kanssa kehittänyt sydänlaboratorioiden toimintaa. Pohjoismaiden osalta suurimpia kumppanuuksia Impilän mukaan on Tukholman Karolinska Universitetssjukhuset, jonka terveysteknologiasta kokonaisvaltaisesti vastaavana kumppanina Philips on toiminut jo pitkään.

– Tulevaisuuden sairaalan ratkaisut eivät ole utopiaa vaan saatavilla jo nyt. Innovaatioyhteistyössä sairaaloiden kanssa pyrimme globaalisti yhdessä sidosryhmiemme kanssa löytämään älykkäitä ratkaisuja sairaaloiden toiminnan kehittämiseen, hoitohenkilökunnan työn sujuvoittamiseen ja potilaiden entistä tehokkaampaan hoitoon.

Tutustu Philipsin ratkaisuihin terveydenhuollon ammattilaisille >>

Next article