Etusivu » Terveydenhuolto » Uusi syöpävakuutus turvaa nopean pääsyn hoitoon
Sponsoroitu

If tarjoaa yritysasiakkailleen ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhteistyössä Docrates Syöpäsairaalan kanssa.

Syöpään sairastuu vuosittain noin 11 000 työikäistä suomalaista. Naisilla yleisin syöpä on rintasyöpä ja miehillä eturauhassyöpä. Tieto työkaverin sairastumisesta aiheuttaa huolta ja surua koko työyhteisössä.

– Vaikka syöpä on jollain tapaa harmillisen tuttu monelle aikuiselle, siitä saattaa olla vaikeaa puhua työpaikalla, sanoo Tiina Pajamo, If Vakuutuksen henkilövakuutuksista vastaava johtaja.

Työnantajan ja koko työyhteisön tukeminen on yksi syy, miksi If on kehittänyt uudenlaisen syöpävakuutuksen yritysasiakkailleen. Vakuutuksen ja terveyspalvelun yhdistävä kokonaisuus takaa vakuutetulle työntekijälle nopean diagnosoinnin ja yksilöllisen hoidon.

– Syöpävakuutuksen yhtenä tehtävänä on helpottaa syövästä puhumista. On hyvä, että asioista puhutaan työpaikalla jo etukäteen, Pajamo lisää.

Tutustu yritysten syöpävakuutuksen ja pyydä tarjous >>

Hoito annetaan syövän hoitamiseen erikoistuneessa sairaalassa

Ifin ja Docrates Syöpäsairaalan tekemä yhteistyö mahdollistaa vakuutetulle pääsyn syöpäepäilyyn liittyviin tutkimuksiin jo parissa päivässä. Myös mahdollinen diagnoosi tulee viiveettömästi ja hoitoihin pääsee nopeasti sen jälkeen.

If valitsi kumppanikseen kansainvälisesti tunnetun Docrates Syöpäsairaalan, kun vakuutusyhtiössä huomattiin Docrateen osaaminen syöpäsairauksien hoitamisessa.

– Docrateella on käytössään korkeatasoinen diagnostiikka sekä uusimmat menetelmät ja lääkkeet, Pajamo kertoo.

Vakuutusyhtiön ja yksityisen sairaalan yhteinen tavoite on saada syöpien hoitaminen tehokkaammaksi. Tämän tavoitteen toteutuminen on synnyttänyt uudenlaisia käytäntöjä työterveyshuoltoon.

– Vakuutettu työntekijä voi mennä joko suoraan tai työterveyslääkärillä käymisen jälkeen tutkimuksiin Docrateelle.

Tarvittaessa työterveyshuollossa voidaan pitää ohjausryhmäkeskustelu, jossa on työterveyslääkärin ja hoidettavan työntekijän lisäksi läsnä työnantaja sekä asiantuntija Docrateelta. Näin työterveyslääkärillä on viimeisimmät tiedot työntekijän sairaudesta ja sen hoitamisesta.

Docrateella hoito toteutetaan yksilöllisesti, hoidettavan elämäntilanne huomioiden. Sairastuneella on tarvittaessa käytettävissään esimerkiksi psyko-, fysio- ja ravitsemusterapian palvelut.

– Toiset haluavat jatkaa arkeaan syövästä ja hoidoista huolimatta mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin. Syöpävakuutuksen tehtävänä on tukea sitä.

Syöpävakuutus sopii kaikille yrityksille

Vakuutuksen ja terveyspalvelun yhdistävä kokonaisuus on herättänyt paljon kiinnostusta Ifin yritysasiakkaissa. Pajamo kertoo, että sen hankkineet yritykset ovat keskenään hyvin erilaisia sekä toimialoissa että kokonsa puolesta.

Kun syöpävakuutuksen tarjoaa kaikille työntekijöilleen, se on veroton henkilöstöetu.

– Lisäksi syöpävakuutuksen ottaminen on käytännössä helppoa, sillä sen saamiseksi ei vaadita työntekijöiden terveysselvityksiä.

Tarjoamalla työntekijöilleen turvaa syöpäriskin varalle, yritys voi osoittaa huolehtivansa työntekijöistään erityisen hyvin silloinkin, jos vakava sairaus yllättää.

– Se on henkilöstöetu, jota moni arvostaa.

Syöpävakuutuksen korvausmalli on kaksiosainen: hoitokulut korvataan 10 000 euroon saakka ja lisäksi kertakorvaussummana sairastuneelle maksetaan 50 000 tai 70 000 euroa.

Docrates Syöpäsairaala sijaitsee Helsingissä, joten If tutki ennen vakuutuksen markkinoille tuomista, haittaisiko matkustaminen pääkaupunkiin muualla Suomessa asuvia. Vastauksista tuli esiin, että kun kyse on syövän hoitamisesta, välimatkalla ei ole väliä. Tärkeintä on tulla terveeksi.

Tutustu yritysten syöpävakuutuksen ja pyydä tarjous >>

Next article