Skip to main content
Etusivu » Asuinalueet » Kärppien menestys on toimivan yhteistyön tulosta
Pohjois-Suomi

Kärppien menestys on toimivan yhteistyön tulosta

oulun-karpat
oulun-karpat
Toimitusjohtaja Tommi Virkkunen näkee Oulun Kärppien vahvuutena strategian, jossa on tähdätty mahdollisimman laajan kumppaniverkoston rakentamiseen. Kuvat: Jussi Määttä

Yksi Suomen menestyksekkäimmistä urheiluorganisaatioista, Oulun Kärpät, on tehnyt pitkäjänteistä työtä ja onnistunut yhteistyöllä luomaan hyvät edellytykset myös juniorikiekolle.

Kärpästä tulee ensimmäisenä mieleen nopea ja sukkela pohjoisen petoeläin. Sellainen haluaa olla myös jääkiekkoseura Oulun Kärpät, joka on olemassa olonsa aikana voittanut jääkiekon SM-liigan yhteensä kahdeksan kertaa. Suomen ennätykseen seura ylsi 2000-luvulla päästyään mitalisijoille peräti seitsemällä peräkkäisellä kaudella.

Nykyään Oulun Kärppiä voidaan hyvällä syyllä luonnehtia yhdeksi Suomen menestyksekkäimmistä urheiluorganisaatioista. Toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan menestyksen takana on ennen kaikkea pitkäjänteinen työ sekä yhteisöllisyyden voima.

– Kaikessa tekemisessä, niin urheilu- kuin talouspuolella, on toteutettu asioita pitkäjänteisesti. Olennainen tekijä on myös säätiön omistajuus, joka mahdollistaa toimivan yhteisöllisyyden.

Virkkunen on itsekin entinen jääkiekkoilija. Organisaatioissa on töissä useita muitakin entisiä pelaajia, joilta nyt pelaamistaan aloittelevat tulevaisuuden lupaukset saavat valmennusta.

– Juuri toimivan yhteistyön avulla ja kelpo tulosta tekemällä voimme jakaa hyvää koko Pohjois-Suomen juniorijääkiekkoilulle.

Erityiskiitos uskollisille faneille

Onnistunut organisaatio rakentuu Virkkusen mielestä pitkäjänteisen työn lisäksi päätökselle pysyä mahdollisimman omavaraisena. Työhön sitoutuneet ihmiset saavat aikaan suuria muutoksia.

– Uskomme menestykseen ja pyrimme joka vuosi olemaan mitalipeleissä. Tulevaisuudessa tähtäämme myös kansainväliseen menestykseen.

Kärppien vahvuudeksi Virkkunen näkee myös strategian, jossa on tähdätty mahdollisimman laajan kumppaniverkoston rakentamiseen.

– Meillä on tällä hetkellä jääkiekon ympärillä noin 600 kumppania, ja muut liiketoiminnat mukaan lukien yhteistyöyrityksiä on hieman yli 1000. Tämänkaltainen yhteistyö on meille elintärkeää ja samalla osoittaa meidän olevan oikealla tiellä.

Arvokkaiksi kumppaneiksi lasketaan myös fanit, jotka saavatkin Virkkuselta erityiskiitoksen.

– Laskemme myös fanit yhteistyökumppaneiksemme. Tiedämme sekä etäkärppien että täällä pohjoisessa asuvien fanien olevan aina tukenamme.

Next article