Etusivu » Asuinalueet » Meri, metro ja palvelut houkuttelevat Matinkylään
Uusimaa

Meri, metro ja palvelut houkuttelevat Matinkylään

matinkyla-isoomena
matinkyla-isoomena
Matinkylän palvelut, kuten Iso Omena ja Länsimetro, ovat sen suurimpia vetovoimatekijöitä.. Kuvat: Citycon Oyj

Espoon Matinkylästä on kasvanut vetovoimainen kaupunkikeskus, jossa on helppo viihtyä. Merellistä ja luonnonläheistä Matinkylää ja sen palveluja kehitetään aktiivisesti. Kauppakeskus Ison Omenan ja länsimetron nykyisen pääteaseman lähettyville on tulossa muun muassa uusi hotelli, lukio, uimahalli ja jääurheilukeskus.

Tapiolan kupeeseen, vanhalle kartano- ja huvilaseudulle, piti alkujaan tulla pieni paikalliskeskus. Suunnitelmat suurenivat ja kauppalanvaltuusto päätti tehdä Matinkylästä aluekeskuksen. Yhdessä Länsiväylän toisella puolella sijaitsevan Olarin kanssa Matinkylästä on muodostunut jo yli 30 000 espoolaisen kotipaikka.

Projektijohtaja Kimmo Leivo kertoo Matinkylän olevan yksi Espoon viidestä jatkuvasti kehittyvästä kaupunkikeskuksesta.

– Kauppakeskus Iso Omena sekä vuonna 2017 valmistunut länsimetro ovat Matinkylän suurimpia vetovoimatekijöitä. Uudis- ja korvaavan rakentamisen myötä alueen palveluja pyritään kehittämään entistäkin paremmiksi, Leivo kertoo.

Tynnyripuisto saa hotellin

Kimmo Leivon mukaan Matinkylän uudisrakentaminen painottuu metrokeskuksen ja Ison Omenan laajennusosan länsipuolelle eli niin sanottuun Tynnyripuistoon ja Suomenlahdentien varrelle. Tynnyripuistoon on rakenteilla korkeatasoinen 192 huoneen hotelli, kaksi asuntohotellia, liiketiloja ja asuntoja.

– Matinkylään on toivottu sekä hotellia että uusia liiketiloja, joita nyt saadaan ja vieläpä erinomaiselle paikalle, Leivo kertoo.

Tynnyripuistosta on helppo lähteä niin Helsingin keskustaan kuin Turun tielle tai länteen Kirkkonummelle päin. Länsimetron myötä Matinkylään matkaa Helsingin keskustasta alle kahdessakymmenessä minuutissa.

– Hotellin kulmaan sijoittuu tulevaisuudessa Matinkylän metroaseman läntinen sisäänkäynti. Ison Omenan pysäköintilaitoksen yhteyteen rakennetaan tulevan Matinkylän uimahallin ja hotellikorttelin yhteinen maanalainen pysäköintilaitos, Leivo jatkaa.

Uusi lukio, uimahalli ja jääurheilukeskus

Tynnyripuiston hotellikorttelin länsipuolelle on suunnitteilla uusi lukio, Meri-Matin koulu. Alueen pohjoispuolelle sijoittuu puolestaan uimahalli, joka valmistuu vuonna 2021. Urheilupuistoon sijoittuvan uuden jääurheilukeskuksen Matinkylä saa toivottavasti 2020 mennessä. Sen alta on jo purettu pois vanha jäähalli.

– Alueelta on toistaiseksi puuttunut myös urheilukenttä, joka rakennetaan Telaniityn kaava-alueelle alueen koulujen tarpeeseen. Kenttä on osa Matinkylän urheilupaikkojen kehitysprojektia, Leivo kertoo.

Kehitystä ja korjauksia tehdään myös olemassa olevissa kiinteistöissä.

– Mattlidenin koulun aluetta ollaan kehittämässä koulun, kulttuurin ja asumisen hankkeena. Matinkylän vanha ostari puolestaan puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja ja liiketilaa. Myös Matinkylän merenranta-alueita ja uimarantaa uudistetaan ja kehitetään asukkaita paremmin palvelevaksi. Nyt suunnitellut tai jo rakenteilla olevat korjaus- ja uudisrakentamisen kohteet valmistuvat 2020-luvun alkupuolella, Leivo kertoo.

Next article