Skip to main content
Etusivu » Asuinalueet » Onnellisten yritysten kaupunki
Etelä-Savo

Onnellisten yritysten kaupunki

Mikkeli on vahvasti myös opiskelijakaupunki. Yritykset ovat kiitelleet, että kaupungista valmistuu osaajia monille eri aloille. Kuvat: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Petri Pelli

palvelujohtaja, yritysten sijoittuminen, MikseiMikkeli

+358 50 372 4344

Mikkeli on kaupungin kokoinen kaupunki monine mahdollisuuksineen. Sen tekevät ihmiset ja yritykset, jotka saavat asiat rullaamaan.

Pehmeät arvot ovat nousseet muun muassa koronaepidemian vuoksi viime aikoina kunniaan. Tämän on huomannut myös MikseiMikkelin Petri Pelli, jonka mukaan Mikkeliin sijoittuneita yrityksiä yhdistää useimmiten yksi tekijä – elämänlaatu.

– Mikkelissä asuminen on huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Kaikki on lähellä, ja autolla kaiken oleellisen voi saavuttaa vartissa. Lisäksi Saimaan mahtava luonto ympäröi Mikkeliä ja tarjoaa yrittäjällekin tervetulleita hengähdystaukoja.

Mikkeli on myös vahva opiskelukaupunki, josta valmistuu monenlaista osaajaa.

– Mikkelissä toimivat yritykset kiittelevät sitä, että opiskelijoista saa täällä erityisen pysyvää työvoimaa. Ja onhan täällä noin 100 kilometrin säteellä lähes puoli miljoonaa ihmistä, joten työvoimasta ei ole pulaa.

Mikkelille on ominaista myös se, että asiat rullaavat nopeasti.

– Mikkeliin sijoittuvilla on se etu, että saamme kaikki asioihin liittyvät tahot nopeasti kokoon. Aikaa ei tuhraannu neuvottelujen odottamiseen.

EU:n korkeimmat tuet Mikkeliin

Mikkeli kuuluu EU-tukien osalta eteläisimmäksi korkeimman tukiprosentin tukialueeksi. Esimerkiksi kehittämishankkeiden investointituet ovat jopa 35 prosenttia, kun ne rannikolle mentäessä putoavat enintään 10 prosenttiin.

– Kenenkään bisnes ei voi perustua tukiin, mutta varsinkin aloitteleville ja riskipitoisille yrityksille tuen saaminen voi olla merkittävä riskin jakaja, Pelli muistuttaa.

Erityisesti logistiikkayritysten kannalta Mikkelin sijainti on monella tavalla kiintoisa.

– Tieliikenneyhteys on tosi hyvä ja pian ihan huippu, kun moottoritietä ja ohituskaistatietä pääsee Mikkelin keskustasta Helsingin keskustaan. Junalla täältä suihkaisee Kouvolaan ja sieltä vaikka Pietariin ja Moskovaankin asti, Pelli jatkaa.

Myös vesitiet ovat Pellin mukaan auki niitä tarvitseville.

– Meillähän on Saimaan syväsatama, johon tulee myös raiteet. Sieltä pääsee siis laivalla vaikka maailmalle.

Next article