Skip to main content
Etusivu » Digitalisaatio » Automaatio nostaa koko maan kilpailukykyä
Sponsoroitu

Kalle Ahoniemi

projektijohtaja,
MTC Flextek Oy

Heikki Huovinen

robotiikan myyntipäällikkö, MTC Flextek Oy

Älykäs automaatio tuo yrityksiin kustannustehokkuutta ja energiansäästöjä. Se toimii myös osaavan työvoiman houkuttimena.

Automaatioasteen nostaminen yrityksissä lisää tehokkuutta, parantaa tuotteiden laatua ja vähentää päästöjä. Se myös tekee työympäristöstä ergonomisemman sekä turvallisemman ja nostaa samalla yrityksen kilpailukykyä. MTC Flextek Oy:n projektijohtaja Kalle Ahoniemi painottaa myös automaation tuoman energiansäästön tärkeyttä.

– Tuotantoa voidaan pyörittää aikoina, jolloin energia on edullisempaa, sillä automaatio mahdollistaa tuotannon aikataulutuksen.

Tehokas ja ennustettava tuotanto mahdollistaa tarve- ja aikatauluohjatun tuotannon.

– Lyhyempi arvoketju tarkoittaa pienempiä varastoja ja myös pienempää hukkaa, Ahoniemi jatkaa.

Ennen kaikkea rutiinien automatisointi antaa Ahoniemen mukaan henkilöstölle aikaa keskittyä tärkeämpiin tehtäviin.

– Näin rutiinitöiltä vapautuva aika voidaan yrityksessä käyttää ydinosaamiseen. Automaation myötä ihmisillä on enemmän aikaa olla luovia.


Erottaudutaan automaatiolla

Suomella on perinteisesti ollut maailmanlaajuisestikin merkittävä jalansija useilla korkeaa teknologiaa hyödyntävillä sektoreilla. MTC Flextek Oy:n robotiikan myyntipäällikkö Heikki Huovinen luottaa siihen, että tähän panostetaan myös tulevaisuudessa.

– Automaation yleistyminen teollisuuden eri osa-alueilla on hyvin kustannustehokasta ja nostaa koko maan kilpailukykyä. Samalla Suomi pääsee automaation myötä houkuttelemaan osaavaa työvoimaa myös muualta.

Tulevaisuudessa yritysten tulee lisäksi pystyä yksilöimään tuotantonsa kulutus ja päästöt – myös tässä automaatiosta ja siitä saatavasta datasta on Huovisen mukaan suurta hyötyä.


MTC Flextek – Mikä tahansa onnistuu roboteilla

MTC Flextek on pitkän historiansa aikana toteuttanut merkittävän määrän robottiautomaatioprojekteja koneenpalveluun, hitsaukseen, kokoonpanoon sekä eri toimialakohtaiseen automaatioon liittyen.

– Järjestelmämme suunnitellaan aina laadukkaiksi ja valmistetaan teollisuuden vaativaan käyttöön, Ahoniemi kuvailee.

Yrityksessä arvostetaan pitkäaikaisia kumppanuuksia, joissa tuotantoa kehitetään tiiviisti yhteistyössä asiakkaan kanssa.

– Meidän tehtävänämme on vastata kokonaisuuksista, alun ideoinnista aina siihen asti, että laitetta käytetään laadukkaasti mahdollisimman pitkään, Ahoniemi sanoo.

Monivuotinen ja laaja-alainen kokemus yhdistyy markkinoiden huippulaitteisiin ja osaaminen kokonaiseen tuotantoratkaisuun. MTC Flextekin päätavoitteena on onnistua yhdessä asiakkaiden kanssa. Yritys muodostaakin Ahoniemen ja Huovisen mukaan tiimin, joka osaa ja haluaa onnistua.

– Yrityksen arvot, luottamus, asiakasymmärrys ja yhteistyö näkyvät vahvasti meidän toiminnassamme, niin sisäisesti kuin ulospäin asiakkaillemmekin. Siinä meidän kilpailuetumme.

Laatua ja tehoa tuotantoosi työstökoneiden ja automaation avulla!

Next article