Skip to main content
Etusivu » Digitalisaatio » Automatisointi alkaa kokonaisuuden kartoituksella
Sponsoroitu

Automaatiojärjestelmät ja robotiikka tuovat kustannussäästöjä, tehostavat tuotantoprosesseja, vähentävät hävikkiä ja parantavat siten tuottavuutta ja kilpailukykyä. Näiden tavoitteiden mahdollistajana Sorsakoskella jo kymmenisen vuotta toiminut Savon Automaatio on alan pioneereja.

Mahdollinen robotiikan hyödyntäminen käynnistyy asiakkaan tiloissa tehtävällä tarvekartoituksella. Se auttaa selventämään, mitkä automaatioratkaisut ovat soveltuvia ja miten ne voivat integroitua saumattomasti olemassa oleviin tuotantojärjestelmiin ja -linjoihin. Kartoituksen jälkeen Savon Automaatio voi tarjota automaatio- ja robotiikkakokonaisuudet ”avaimet käteen” -periaatteella.

Yritys suunnittelee, valmistaa ja asentaa ratkaisut yhteistyökumppaniverkostoaan hyödyntäen ja kouluttaa asiakkaan henkilöstön niitä käyttämään, jotta automatisoinnista saadaan haluttu hyöty.

Robotiikkaan siirtyminen ei kuitenkaan voi olla itsetarkoitus. Ennen kaikkea on tarpeen tarkastella tuotantoprosesseja kokonaisuutena.

– Tuotantoprosessin automatisointi voi osoittautua kannattamattomaksi ilman kokonaisvaltaista tarkastelua. Parhaaseen tulokseen päästään, kun tuotantoprosessi arvioidaan vaiheittain ja muokataan kokonaisuus robotiikkaa tukevaksi, arvioi toimitusjohtaja Pasi Ikonen.

Robottien hyödyntämisessä mielikuvitus on rajana. Erityisen hyvin ne kuitenkin sopivat toistuviin tehtäviin esimerkiksi elintarvike- ja metalliteollisuudessa. Alan kehitys on nopeaa. Juuri nyt erityistä mielenkiintoa kohdistuu yhteistyörobotteihin, niin sanottuihin cobotteihin.

Kooltaan pienempinä ja hitaampina ne eivät välttämättä tarvitse teollisuusrobottien turvaratkaisuja, vaan soveltuvat mainiosti ihmisen kaveriksi työprosesseissa.

– Ajatellaan vaikka toimintaa, jossa kasataan tuotteita tai työstökoneeseen vaihdetaan kappaleita. Mutta monesti perinteisellä teollisuusrobotilla kuitenkin päästään parempaan ratkaisuun, Ikonen mainitsee.

Automatisoinnin tuomat edut

• Automatisaatio mahdollistaa tuotantoprosessin tehostamisen.
• Henkilöstö vapautuu toistuvista rutiineista tuottavampiin tehtäviin.
• Automatisaatio parantaa laatua ja vähentää hävikkiä.

Automaatioratkaisut teollisuuden tarpeisiin

Next article