Skip to main content
Etusivu » Digitalisaatio » Teollinen 3D-tulostaminen – suuret mahdollisuudet pienin kustannuksin
Sponsoroitu

Ympäristöystävällinen ja tuotannoltaan joustava teollinen 3D-tulostaminen mahdollistaa innovatiiviset ratkaisut kustannustehokkaasti.

Teollinen 3D-tulostaminen tarjoaa valtavan potentiaalin monille teollisuuden toimialoille mahdollistamalla geometrioita ja ratkaisuja, joita perinteiset valmistusmenetelmät eivät pysty tarjoamaan. Myyntijohtaja Lasse-Matti Nieminen 3D Formtechilta kuvailee, että useita toiminnollisuuksia voidaan yhdistää yhteen tulosteeseen kustannustehokkaasti. 

– Tämä mahdollistaa monipuolisemmat ja innovatiivisemmat ratkaisut, kun valmistuksessa ei jouduta toimimaan perinteisten rajoitteiden puitteissa.

3D-tulostaminen soveltuu Niemisen mukaan erinomaisesti lopputuotteiden ja sarjojen valmistamiseen. Mekaanisilta ominaisuuksiltaan 3D-tulostetut kappaleet voivat jopa ylittää perinteiset valmistusmenetelmät. 

– Arvokkaita materiaaleja, kuten titaania voidaan käyttää kevyiden ja kestävien osien valmistamiseen. Kappaleiden valmistaminen on kustannustehokasta arvokkaistakin materiaaleista.

Ympäristöystävällinen ja edullinen

Yksi 3D-tulostamisen merkittävimmistä eduista on materiaalihukan vähäisyys. Tämä mahdollistaa kustannustehokkaan tuotannon ja ympäristöystävällisen valmistuksen.

– Kappaleita voidaan valmistaa tarpeen mukaan, ilman suuria aloituskustannuksia ja investointeja, mikä tekee 3D-tulostamisesta yrityksille houkuttelevan vaihtoehdon, Nieminen sanoo.  

3D-tulostaminen tuo liiketoimintaan joustavuutta ja dynaamisuutta – asioita, jotka ovat erityisen arvokkaita epävakaissa talousnäkymissä. 

– Yritykset voivat tarjota asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja ilman suuria riskejä. Tämä antaa mahdollisuuden sopeutua nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin, Nieminen jatkaa. 

Hän painottaa, että yritykset, jotka ymmärtävät 3D-tulostamisen potentiaalin, voivat parantaa liiketoimintaansa ja erottua kilpailijoistaan myös vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

– Asiakkaamme voivat parantaa kannattavuuttaan, reagoida markkinoiden muutoksiin ja tarjota omille asiakkailleen parempia ratkaisuja. 

3D Formtech – ainutlaatuinen tietotaito 3D-tulostamisessa

3D Formtechin missiona on tehdä 3D-tulostamisesta valmistavan teollisuuden uusi normaali. Yritys on 3D-tulostamisen asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään 3D-tulostuksen täyden potentiaalin.

– Vuosikymmenen ja miljoonien osien kokemuksella 3D-tulostaminen on meille arkipäivää, ja autamme asiakkaitamme tekemään siitä myös heidän arkeaan, Nieminen sanoo. 

Hän haluaa erityisesti painottaa osaavan ja kokeneen yhteistyökumppanin valintaa, sillä 3D-tulostamisen prosessi ei ole yksinkertainen. 

– Se ei ole niin, että hankitaan vain tulostin ja aletaan tulostaa. Prosessiin vaaditaan myös laadukkaat jälkikäsittelyprosessit ja -välineet. 

Metallipuolella tämä Niemisen mukaan tarkoittaa, että tulostetut osat tulee lämpökäsitellä, koneistaa ja työstää käyttötarkoitustaan vastaaviksi. 

– Muovipuolella kappaleet voidaan esimerkiksi kemiallisesti kiillottaa, jolloin pinta on täysin sileä, likaa hylkivä ja vesitiivis. Kemiallinen kiillotus vie muoviosien suorituskyvyn uudelle tasolle.

Miksi 3D Formtech?

Emme ole vain valmistaja, vaan myös strateginen kumppani ennennäkemättömillä ratkaisuilla, edelläkävijyydellä sekä kannattavan ja kestävän kasvun rakentajana. 
Meille laatu on kaiken keskiössä – saat paitsi parempia, ja kestävämpiä osia myös tukea liiketoimintasi kehittämiseen, kasvuun ja voittavan kilpailuedun rakentamiseen.
Olemme 10 vuoden kokemuksella erikoistuneet laadukkaiden lopputuotteiden valmistukseen, erikoismateriaaleihin, sarjavalmistukseen, vastuullisuuteen sekä tarkasti valittuihin tekniikoihin.

Kiinnostuitko 3D-tulostamisen mahdollisuuksista?

Next article