Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden koulu » Sähköinen alusta lisää opintojen läpinäkyvyyttä
Sponsoroitu

Osaamisperusteinen koulutus tarkoittaa sitä, että oppiminen voi tapahtua missä vain: koulussa, harrastuksissa ja työpaikalla. Oleellista on, että osaaminen saavutetaan ja lopuksi osoitetaan näytöissä.

– Erityisesti työelämässä oppimisen aikana tarvitaan oikea-aikaista ohjausta ja palautetta sekä tiivistä vuorovaikutusta oppimisprosessiin osallistuvien välillä, sanoo Rediteq Oy:n toimitusjohtaja Petri Huttunen.

Opiskelijat ovat yksilöitä, osaamista voi kehittää monella eri tavalla ja työssäoppimispaikat eroavat suuresti toisistaan. Tämä tuo vastuuopettajalle haasteita hallita kokonaisuutta, yhdistää lähiopetuksen ja työssäoppimisen aikataulut sekä sisällöt läpinäkyvästi ja tasapuolisesti.

Henkilökohtainen opiskelu-suunnitelma, joka kulkee aina mukana

– Resurssit tulisi kohdentaa sinne, missä oppimista tarvitaan, eikä toistaa sitä, mitä opiskelija jo osaa. Helppokäyttöisellä Study@-oppimisalustalla kaikki osapuolet pääsevät osallistumaan opintojen suunnitteluun ja edistymisen seurantaan reaaliajassa, Huttunen kertoo.

Kännykän näyttökokoon suunniteltu, visuaalisesti selkeä järjestelmä on integroitavissa kaikkiin opinnoissa tarvittaviin järjestelmiin, ja se toimii kaikilla laitteilla. Vastuuopettaja näkee kokonaisuuden, sekä lähiopetuksen että työelämäjaksoilla tekemisen ja oppimisen, pystyen koko ajan ohjaamaan opinnoissa. Kaikki osapuolet näkevät tasapuolisesti ja läpinäkyvästi, mitä opiskelijan pitää tehdä seuraavaksi. Formaali, non-formaali ja informaali oppiminen ovat samassa paikassa – opiskelijan taskussa.

– Kun korona tuli, maailma muuttui ja muutti opetusta todella paljon. Saimme kommentteja asiakkailta, joilla Study@ oli jo käytössä, että ilman tätä emme olisi tulleet toimeen. Oli helppoa toimia, asiat pysyivät järjestyksessä ja kaikki tarvittava tieto oli heti käytettävissä. Oppimisalusta tarjoaa paljon mahdollisuuksia, joita kaikkia ei ole vielä otettu käyttöön, kertoo Huttunen.

Kokeile nyt Study@ -oppimisalustaa maksutta!

Next article