Skip to main content
Etusivu » Asuinalueet » Tesoman koulu – värikäs piristysruiske koko alueelle
Pirkanmaa

Tesoman koulu – värikäs piristysruiske koko alueelle

tesoman-koulu
tesoman-koulu
Kuva: Tarmo Peltonen

Tampereen Tesoman koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen vaikuttava osa on erityisesti värikäs julkisivu, jossa lasten ilona seikkailevat bambit, puput ja oravat.

Tampereella sijaitsevan Tesoman yhtenäiskoulun ja päiväkodin vaiheittain valmistunut rakennushanke on valmistuttuaan vaikuttavalla ja värikkäällä ulkonäöllään nostanut koko alueensa yleisilmettä.

Pääsuunnittelusta vastanneen arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy:n arkkitehti Annika Marttisen mukaan rakennuksen julkisivu on rakennettu kantavista betonielementeistä. Tiililaatan ja rappauspinnan peittävän kaksoisjulkisivun uloin osa on perforoitua alumiinilevyä. Kestävät ja kierrätettävät metalliset julkisivut ovat oiva vaihtoehto myös ympäristön kannalta.

– Rakennuksen visuaalinen pääidea ovat alumiinilevyyn erikokoisilla rei’illä printatut luontoaiheet ja mestän eläimiä esittävät kuviot, kuten linnut, puut, bambit, puput ja oravat. Rakennus sijaitsee rinnetontilla, ja vaikuttavan suurgrafiikan haluttiin näkyvän kauas. 

Yhtenäiskoulussa opiskelevat vuosiluokat 1.–9., ja tilaa siellä on noin 1000 oppilaalle. Rakennuksessa on oma siipensä myös Tesoman päiväkodille. Rakennuksen henkilökuntaan kuuluu lisäksi noin sata työntekijää.

Uuden julkisivun pääväreiksi valikoituivat keltainen, sininen ja vihreä. Kolmiosainen värimaailma toistuu niin katosrakenteissa kuin myös ikkunakenttien metallilevyissä ja jatkuu aina rakennuksen sisätiloihin asti.

– Julkisivusta toivottiin iloista ja kutsuvaa, jotta se piristäisi erityisesti syksyn harmaudessa kouluun saapuvien lasten mieltä, Marttinen kuvaa.

Next article