Skip to main content
Etusivu » Älykäs liikkuminen » Kalajoen satama – vastuullista logistiikkaa
Sponsoroitu

Kalajoen satama on vahva toimija, joka jatkaa palvelujensa parantamista, liikennemäärien kasvattamista ja alueellisen kehityksen tukemista vastuullisesti.

Kalajoen satama ja alueen yrityspuisto ovat viime vuosien aikana kokeneet myönteistä kehitystä. Sataman kasvua on vauhdittanut erityisesti uusien, kansainvälisillä markkinoilla toimivien yritysten sijoittuminen alueelle. Kalajoen kaupunki on tukenut kehitystä hankkimalla ja kaavoittamalla lisää yrityspuistoaluetta sataman läheisyyteen. 

– Kalajoen satama on puhdas ja ketteräliikkeinen satama, josta on nopeat ja esteettömät yhteydet merelle sekä erikoiskuljetusten tieverkostoon, Kalajoen sataman toimitusjohtaja Harri Honkala kuvailee.

Sataman ja satamaoperaattoreiden kautta vienti ja tuontitoiminnot toteutetaan Honkalan mukaan tehokkaasti ja kilpailukykyisin hinnoin. 

– Kalajoen sataman vuotuinen kokonaisliikenne on noin 500 000 tonnia, ja satamassa käy keskimäärin noin 150 laivaa vuosittain.

Portti tuulivoiman tulevaisuuteen

Kalajoen satama ja sen operaattori ovat vakiinnuttaneet asemansa Suomen tärkeänä tuulivoimakomponenttien ja projektikuljetusten tuontisatamana. Sataman strateginen sijainti on tehnyt siitä logistisen solmukohdan, joka palvelee tehokkaasti tuulivoimateollisuuden tarpeita.

– Pitkäaikaiset perinteet yhdistettynä poikkeuksellisen hyviin kulkuyhteyksiin tekevät satamastamme usein ensisijaisen valinnan, Honkala sanoo. 

Nostokapasiteettia on satamassa vahvistettu, jotta voidaan vastata asiakkaiden suuriinkin tarpeisiin. Käytössä on Honkalan mukaan myös uusinta materiaalinkäsittelyteknologiaa, mikä mahdollistaa tuotteiden tehokkaan käsittelyn. 

– Sataman vahvuudet eivät rajoitu pelkästään infrastruktuuriin, vaan myös osaava henkilökunta ja palvelukulttuuri tekevät siitä luotettavan kumppanin kaikille tuulivoima- ja energia-alan toimijoille. 

Kalajoen satama on sitoutunut ympäristön, talouden ja yhteiskunnan kestävään kehitykseen. Honkala painottaa, että yhä useammat asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat sataman vastuullisia toimintatapoja.

– Uskomme vahvasti, että vastuullinen toimintamme tuo myös merkittäviä taloudellisia hyötyjä pitkällä aikavälillä. 

Lue lisää Kalajoen satamasta

Next article