Etusivu » Toimitilat ja työ » 5 syytä miksi toimistolta pitää löytyä pingispöytä
Työhyvinvointi

5 syytä miksi toimistolta pitää löytyä pingispöytä

poytatennis-pingpong-toimisto-tyohyvinvointi
poytatennis-pingpong-toimisto-tyohyvinvointi
Kuva: Unsplash

Yritykset ovat nykyään entistä tietoisempia siitä, että houkutellakseen parhaat työntekijät joukkoonsa työympäristön täytyy olla hyvä ja työntekijöiden aidosti viihtyä yrityksessä. Katso viisi syytä, miksi pingispöytä on jokaisen toimiston vakiovaruste.

1) Pingis parantaa työn tuottavuutta

Tutkijat ovat kuvailleet pöytätennistä ”maailman parhaaksi aivourheiluksi”. Pingis tutkitusti aktivoi aivoalueita, jotka nostavat keskittymiskykyä, valppautta. Pingis myös stimuloi samoja aivoalueita, joita tarvitaan ongelmanratkaisussa. Koska pingis on nopeatempoinen peli ja ohi muutamissa minuuteissa, työntekijät palaavat takaisin työn ääreen tämän aivojen saaman piristyksen kanssa ja työtehtävät sujuvat yhtäkkiä huomattavasti sutjakkaammin!

2) Pöytätennis parantaa työntekijöiden sitoutuneisuutta

Tutkimukset osoittavat, että tyytyväiset työntekijät ovat sitoutuneempia yritykseen. Fyysinen aktiivisuus tuottaa hyvän olon hormoneina tunnettuja dopamiinia ja endorfiinia, näin ollen pieni urheilu pöytätenniksen parissa tuottaa hyvää oloa, jonka työntekijät tiedostamattaan yhdistävät toimistoympäristöön. Pelaaminen kollegoiden kesken on myös loistava tapa tutustua rennoissa merkeissä!

3) Säännölliset tauot kannattavat

Vietämme entistä enemmän aikaa työpöydän ja näyttöjen ääressä ja niin silmämme kuin selkämme ovat kovalla rasituksella päivittäisessä toimistotyössä. Lyhyet, säännölliset tauot auttavat nopeasti vähentämään istumatyön haittoja. Yksi pingispeli ei vie kauaa, joten työntekijät saavat tärkeän tauon työstä ja voivat antaa silmien levätä ilman pelkoa siitä, etteivät he saa kaikkia työtehtäviä suoritetuksi päivän aikana.

Ping Pong Trailer GIF
Peppu ylös ja liikkelle – lyhyet, säännölliset tauot nostavat vireystilaa ja auttavat nopeasti vähentämään istumatyön aiheuttamia haittoja. Kuva: GIPHY

4) Pelaaminen lisää motivaatiota ja kilpailuhenkisyyttä

Toimialasta ja työtehtävästä huolimatta, pieni kilpailuhenkisyys on yksi menestymisen edellytys. Jos tuntuu, että kilvoittelu ei tule sinulta luonnostaan voi olla vaikeaa omaksua kilpailuhenkistä asennetta. Ping pong on loistava tapa nostaa energiatasoja tiimin kesken – leikkimielinen tai toisinaan kiivaaksikin yltyvä pikainen peli heijastuu työpäivään ja kantaa hedelmää muissa työtehtävissä.

5) Aivojen treenaaminen kannattaa

Olisi hienoa, jos jokainen työpäivä olisi erilainen, ja jokainen työtehtävä saisi sinut hyppimään innostuksesta. Tosiasiassa meillä kaikilla on päiviä, jolloin joudumme tekemään rutiinimaisia työtehtäviä, jotka eivät haasta tai stimuloi meitä millään tapaa. Pöytätennis auttaa pitämään aivot valppaana ja stimuloimaan niitä juuri oikealla tavalla.

Table Tennis GIF by Aardman Animations

Lähde: Medium

Next article