Etusivu » Vesitekniikka » LUT-yliopiston uusi vesiteknologian DI-koulutus tuo kriittistä osaamista vesialalle
Sponsoroitu

Vesialan yritykset tarvitsevat korkeatasoisia osaajia voidakseen kansainvälistyä ja ratkaista tulevaisuuden vesihaasteita. LUT-yliopisto vastaa alan tarpeisiin vesiteknologian diplomi-insinöörien koulutuksella, joka toteutetaan ensi syksystä alkaen Mikkelissä aiemman etäopetuksen sijaan.

– Opiskelijat saavat laajat eväät vesialan haasteiden ratkaisemiseen. Olemme myös lisänneet harjoittelun osaksi opintoja, mikä on jo herättänyt kiinnostusta yrityksissä, tutkija ja vesiteknologian maisteriohjelman koordinaattori Mirka Viitala kertoo.

Teorioita sovelletaan aidoissa olosuhteissa

LUT-yliopistossa opiskelijat saavat ajantasaista tutkimustietoa vedenkäsittelymenetelmistä. Opinnoissa keskitytään muun muassa vesianalyyseihin ja nykyistä suljetumpaan jätevesien kiertoon – kiristyvä ympäristölainsäädäntö huomioiden.

Mikkelin kaupunki ja vesialan yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa.

– Tämä näkyy esimerkiksi projektikurssilla ja diplomitöissä, joiden avulla opiskelijat ratkaisevat yritysten haasteita sekä ryhmissä että itsenäisesti, sanoo erotustekniikan keskuksen (CST) johtaja Katja Lahikainen.

Myös Mikkelin moderni jätevedenpuhdistamo ja sen ympärille rakentuva ekosysteemi ovat merkittävä mahdollisuus yrityksille ja opiskelijoille.

– Vaikka opetus tapahtuu Mikkelissä, harjoitteluja ja tutkimuksia voidaan toteuttaa myös muualla Suomessa, Lahikainen huomauttaa.

– On suuri etu, että opiskelijat voivat suhteuttaa laboratoriossa oppimiansa tietoja todellisten laitosten toimintaan, Viitala kiittelee.

lut

Kiinnostuitko LUT-yliopiston vesiteknologian DI-koulutuksesta?

Next article