Etusivu » Asuinalueet » Kaupunkiasumista Itämeren rannalla
Uusimaa

Kaupunkiasumista Itämeren rannalla

Espoon Kivenlahti
Espoon Kivenlahti
Kivenlahdessa vesille pääsee ilman omaa venettäkin. Saaristoveneet lähtevät keskeltä Rantaraittia. Kuvat: Lotta Salonen ja Pexels

Espoon Kivenlahti on yhdistelmä saaristoluonnon rauhaa, merellisiä ulkoilureittejä rantakahviloineen, veneilykulttuuria ja tulevan länsimetron tuomaa kaupunkilaista sykettä.  Espoon Kivenlahden rantarakentaminen tuo mieleen Keski-Euroopan maisemat.

– Kivenlahdessa on erityinen eurooppalaistyylinen rantamaisema, hulppean korkeita rakennuksia ja hieno amfi, projektijohtaja Matti Kokkinen Espoon kaupungilta kuvailee.

Harrastemahdollisuudet yhdistyvät saaristomaiseen kahvila- ja ravintolakulttuuriin.

– Espoon rantaviivaa pitkin kulkeva ulkoilu- ja virkistysreitti Rantaraitti tarjoaa ainutlaatuiset ulkoilupuitteet, johon ravintolakulttuuri istuu sulavasti. Golf-kentät ovat kivenheiton päässä, ja piensatamaan saa veneen lähelle kotia. Merialue Kivenlahdessa on syvää ja avomerelle pääsee nopeastikin. Kalaakin ympäristöstä tiedetään nousevan, Kokkinen juttelee.

Vesille pääsee nauttimaan ilman omaa venettäkin.

– Espoon saariston aarteisiin pääsee tutustumaan saaristoveneillä, jotka lähtevät keskeltä Rantaraittia, Kokkinen kertoo.

Uutta elinvoimaa länsimetrosta

Länsimetro tuo muuten melko vakiintuneeseen Kivenlahteen uutta rakentamista.

– Kivenlahteen tulee Länsimetron läntisin asema, josta matkaa Helsingin Rautatientorille on 29 minuuttia. Liikenteen arvioitu alkamisajankohta on vuonna 2023. Metron vaikutus alueen kehitykselle on valtava. Meillä on tällä hetkellä kaavahanke Länsiväylän kainalossa, johon ollaan kaavoittamassa metrokeskusta. Sen välittömään läheisyyteen on suunnitteilla 80 000 kerrosneliötä asumiselle ja hiukan yli 10 000 kaupallisille palveluille, Kokkinen kertoo Espoon tulevaisuuden suunnitelmista.

– Tällainen kompleksi ei kylläkään rakennu hetkessä, vaan rakentamiseen menee plusmiinus kymmenen vuotta, Kokkinen
jatkaa.

Länsimetro tukee kestävän kehityksen mukaista kasvua.

– Metron merkitys alueen asukkaille on muutakin kuin sujuvaa siirtymistä paikasta toiseen. Metro palvelee alueen asukkaita vilkastuttamalla elinkeinoelämää ja lisäämällä työllisyyttä. Asuminen tiivistyy ja kaupunkimaistuu, Kokkinen sanoo.

Tällä hetkellä Kivenlahdessa on noin 10 000 asukasta, uusi kaava tuo mukanaan hieman alle 2000 lisää.

– Kivenlahdessa asukasrakenne on monimuotoinen, se on hyvä kotipaikka erilaisiin elämäntilanteisiin ja eri kokoisiin talouksiin. Kivenlahdessa kelpaa elää, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Peruspalvelut ovat lähellä ja keskitetyt kaupunkikeskuksen palvelut rakentuvat uuteen Kauppakeskus Lippulaivaan, Kokkinen päättää.

Lue myös: Turku tahtoo Itämeren alueen kiinnostavimmaksi tapahtumakaupungiksi

Next article