Skip to main content
Etusivu » Asuinalueet » Turku tahtoo Itämeren alueen kiinnostavimmaksi tapahtumakaupungiksi
Varsinais-Suomi

Turku tahtoo Itämeren alueen kiinnostavimmaksi tapahtumakaupungiksi

Kuva: Adobe Stock

– Turku on suositumpi kuin koskaan. Vahvistettuja tilavarauksia on jo nyt enemmän kuin kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 aikana yhteensä, Turun kaupungin ja Visit Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo iloitsee.

Ruusumon mukaan Turun suosio on monen tekijän ja vuosien työn tulos. Historiallisen kaupungin kompakti koko, lyhyet välimatkat ja kaunis miljöö ovat tapahtumajärjestäjien mieleen.

– Turussa on ainutlaatuisen korkeatasoinen ravintolamaailma, uudistetut ja tyylikkäät hotellit sekä useita tapahtumatiloja kävelymatkan päässä toisistaan. Esimerkiksi 10 000 osallistujan Kirkkopäivät järjestetään toukokuussa ilman yhteiskuljetuksia, Ruusumo kertoo.

Herkkuja moneen makuun

Ulkopaikkakuntalaiselle Turun seudusta tulevat ensimmäisenä mieleen Turun linna ja Aurajoki. Sari Ruusumon mukaan Suomen ruokapääkaupunki –teema tuo esille Turun nousukiidossa olevan ravintolamaailman, joka on keskeisenä teemana lähes kaikilla Turussa vuosittain vierailevalla 400-500 kansainvälisellä toimittajalla ja bloggaajalla.

– Ydinkeskustan Kaskis, Blanko, Mami ja Voiveljet-ravintolat eli Smör sekä Göran ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Myös Sunborn Catering on mainittava, koska se on vertaansa vailla oleva leipomo ja catering-talo. Heidän kolmen suklaan kakkunsa on maailman parasta, Ruusumo vakuuttaa.

Turun mainiossa konseptissa ravintolat, hotellit ja tapahtumatilojen tarjoajat, kuten esimerkiksi Turun Kaupunginteatteri ja Radisson Blu Marina Palace Hotel, tekevät tiivistä yhteystyötä.

– Turun kaupunginteatterin remontti ja laajennus valmistuvat syksyllä 2017 ja kuparilla päällystetty 60-luvun helmi nousee Auran rannalla uuteen kukoistukseen. Sinne valmistuvat muun muassa kokous- ja juhlatilat jopa 600 hengelle. Keskustassa sijaitsevien ja hiljattain remontoitujen hotellien kapasiteetti on 2200 huonetta, Ruusumo kertoo.

Lue myös: Kaupunkiasumista Itämeren rannalla

Miljoonatapahtumien ytimessä

Turun keskustan majoituskapasiteetti on tarpeen, sillä Suomi 100 –juhlavuoden suurin yksittäinen yleisötapahtuma, Tall Ships Race 2017, tuo Kotkaan ja Turkuun jopa useita satojatuhansia ihmisiä. Paikan päällä ja television välityksellä Tall Ship Racella on yli miljoonaa katsojaa.

– Turku on ainoa Itämeren alueen kaupunki, joka on valittu Tall Ships Racen isäntäkaupungiksi jo viidettä kertaa, Sari Ruusumo iloitsee.

Myös Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma, Europeade, järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa ja Turussa. Europeade tuo Turkuun heinäkuussa tuhansia kansanmusiikin ja kansantanssin harrastajia yli 20 maasta. Myös turkulaisen taiteilijan, Touko Laaksosen Tom of Finland –teemavuosi nostaa Suomen maailman kartalle ja tuo turisteja ympäri maailmaa.

– Edessä on vilkkain tapahtumavuosi aikoihin! Kauniissa ja viimeisen päälle rakennetussa Aurajokirannassa sitä on ilo ottaa vastaan, Sari Ruusumo päättää.

Next article