Skip to main content
Etusivu » Asuinalueet » Sijainti ja palvelut ovat Vermonniityn vetonauloja
Uusimaa

Sijainti ja palvelut ovat Vermonniityn vetonauloja

vermonniitty
vermonniitty
Vermonniittyyn tulee koti lähes kuudelletuhannelle espoolaiselle. Koteja oikeassa suhteessa, koti jokaiselle. Kuva: Vermonniitty

Espoon Leppävaaran kupeeseen nousee uusi 6000 asukkaan asuinalue, jonka palvelut ja sijainti ovat huippuluokkaa. Vermonniitylle houkuttelevat muun muassa meren läheisyys, puistomaisuus, liikuntapaikat, uusi kauppa- ja liikuntakeskus sekä loistavat liikenneyhteydet.

Vermonniityn asuinalue rakentuu parhaillaan Espoon Leppävaaran ja Vermon välimaastoon. Alueelle rakennetaan 4000 uutta asuntoa ja koti yhteensä noin 6000 espoolaiselle.

– Tiiviisti rakennettavalle kerrostaloalueelle tulee omistus- ja vuokra-asuntoja. Monimuotoiset kodit sopivat kaiken kokoisille perheille, alueen projektijohtaja Mika Rantala kertoo.

Rantalan mukaan Vermonniitty on monella tapaa ihanteellinen ja uniikki asuinalue. Se rakentuu vain viiden minuutin kävelymatkan päähän Laajalahden ulkoilualueesta ja rannasta.

– Myös Talin viheralueet ja ravirata ovat lähellä. Alueen toisella laidalla sijaitsevat puolestaan Leppävaaran urheilupuisto, maauimala, seikkailupuisto ja kilometrien mittaiset ulkoilureitit. Lapsiperheille, liikunnallisille ihmisille ja esimerkiksi hevosharrastusten ystäville Vermonniitty on todellinen mansikkapaikka, Rantala sanoo.

13 minuutissa Helsingin keskustaan

Vermonniitty sijaitsee liikenneyhteyksien puolesta ihanteellisella paikalla. Junamatka Leppävaarasta Helsingin päärautatieasemalle vie vain 13 minuuttia.

2020-luvulla valmistuva, Itäkeskuksesta Keilaniemeen kulkeva Raide-Jokeri parantaa ja nopeuttaa entisestään kulkuyhteyksiä Vermonniitystä ja Leppävaarasta eri puolille pääkaupunkiseutua. Maaliskuun lopulla päätettiin, että Raide-Jokerille rakennetaan pysäkkipari aivan Vermonniityn kupeeseen. Päätöstä perusteltiin sillä, että näin linja pystyy palvelemaan paremmin uusien asuinalueiden asukkaita.

– Tällä hetkellä Suur-Leppävaaran alueella noin puolet asuntokunnista on autottomia. Raide-Jokerin myötä autottomien kotien osuus voi kasvaa entisestään, Rantala arvioi.

Myös Leppävaaran seudun linja-autoyhteyksiä tullaan parantamaan lähivuosina. Alue saa täysin uuden runkolinjan ja olemassa olevia yhteyksiä optimoidaan.

Lue myös: Ekologinen ja innovatiivinen asuinalue Keskuspuiston kyljessä

Lisää palveluja Hatsinanpuistoon

Myös palvelujen puolesta Vermonniitty kehittyy lähitulevaisuudessa merkittävästi. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevan Kauppakeskus Sellon lisäksi Vermonniityn asukkaat pääsevät nauttimaan Espoon Perkkaalle, Leppävaaran kupeeseen, suunnitteilla olevan Hatsinanpuiston liike- ja liikuntakeskuksen palveluista.

– Alueelle rakennetaan muun muassa kauppa, hotelli, toimistoja, vapaa-ajan tiloja sekä asuntoja. Rakennettava laajuus on 100 000 neliömetriä, Rantala tietää.

Rantalan mukaan Vermonniityn ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan koteihinsa kesäkuun alussa. Alueelle rakentuvien yli 40 kerrostalon kokonaisuudesta kymmenen on tornitaloja, joiden ylimmistä kerroksista on esteetön näköala merelle asti.

– Vermonniityn asunnoissa on runsaasti vaihtoehtoja. Lisätietoja saa rakennuttajilta, joiden tiedot löytyvät alueen nettisivuilta, Rantala ohjeistaa.

Next article