Etusivu » Asuinalueet » Urbaania pientaloasumista saaristomeren äärellä
Uusimaa

Urbaania pientaloasumista saaristomeren äärellä

iirislahti
iirislahti
Merenrantaidyllin välittömästä läheisyydestä on yhteys kaupungin sykkeeseen. Kuva: Discovering Finland Guide Oy

Iirislahti on aktiivisen ja laatutietoisen saariston ystävän unelmapaikka, jossa eläminen modernilla alueella Espoon rantavyöhykkeellä yhdistyy kehittyvän kaupunkialueen ensiluokkaiseen palvelutarjontaan. Suur-Matinkylän kyljessä sijaitseva Iirislahti on kuin oma saari kaupungin keskellä.

– Iirislahdessa on tasokasta, perheystävällistä pientaloasumista meren äärellä ja saaristoluonnon ulkoilureittien varrella. Merenrantaidyllin välittömästä läheisyydestä on yhteys kaupungin sykkeeseen, Ison Omenan kauppakeskukseen ja Matinkylän metroasemaan, projektijohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungilta kuvailee.

Etelä-Espoon rantaviivan arvokas pientaloalue istuu vaativampaankin makuun.

– Asunnot ovat hintavia, mutta korkeatasoisia. Iirislahti on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, kouluun pääsee muutamissa minuuteissa ilman tien ylityksiä, päiväkotejakin löytyy useampi, Leivo kertoo.

– Iirislahti on myös valmis alue, joten asukkaat voivat mennä huoletta nukkumaan, rakennustyömaita ei ole lähiaikoina odotettavissa, sillä alue ei tule ihan heti muuttumaan, projektijohtaja jatkaa.

Iirislahti on liikunnallisen ja luontoa rakastavan perheen unelmalähiö.

– Iirislahti sijaitsee kasvavan Matinkylän suuralueen kyljessä, jonka lisääntyvä asukasluku on kehittänyt myös alueen palveluja. Matinkylän urheilupuiston kylkeen sijoittuva Iirislahti on omassa rauhassansa huipputason harrastusmahdollisuuksien kyljessä. Muun muassa kuntokeskus, jäähalli, jalkapallonurmi sekä koripallo- ja tenniskenttä ovat kivenheiton päässä, Leivo kuvailee.

Espoon ulkoilualueiden helmi, merenrantaviivan läpi kulkeva Rantaraitti alkaa Iirislahtelaisten takapihalta.

Lue myös: Espoon sisäsaaristoon kannattaa tutustua myös mereltä käsin

– Espoon rantaviivaa määrittävän Rantaraitin varrella on liikuntareittien lisäksi rantakahviloita ja tyylikkäitä ravintoloita. Oman veneen saa parkkeerattua kodin läheisyyteen, ja halutessaan kotikulmilta voi hypätä saaristolaivan kyytiin nauttimaan Espoon ainutlaatuisesta meriympäristöstä, Leivo kertoo.

Itämeren suojelutyö näkyy

Aktiivisena espoolaisena veneilijänä Leivo on pistänyt merkille Itämeren suojelutyön vaikutukset.

– Olen intohimoinen veneilijä ja saaristomeren ystävä. Olen paljon meidän satamatoimintojen kanssa tekemisissä ja viime aikoina Itämeren suojelutyön vaikutukset ovat olleet silmin nähden havaittavissa, Leivo sanoo viitaten Pietarin jäteveden puhdistamon toiminnan vaikutuksiin.

– Pietarin puhdistamo on vähentänyt kuormitusta, ja  selvä indikaatio siitä on veden kirkastuminen. Vesi ei ole vielä välimerellisen kristallinkirkasta, mutta olemme selkeästi ottaneet askelia parempaan suuntaan, Leivo päättää.

Next article