Skip to main content
Etusivu » Energia » Energiakatselmus ja energiahallintajärjestelmän sertifiointi: ”Paloaikaa on vain pari vuotta”
Sponsoroitu

Energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) sisältää velvoitteen energiakatselmuksista ja energianhallintajärjestelmästä. Vaatimukset astuvat voimaan joko lokakuussa 2026 tai 2027 energiankulutuksen tasosta riippuen.

EPBD koskee ensin isompia energiankuluttajia, kuten energiaintensiivistä teollisuutta, mutta myöhemmin myös pienempiä, joille tulee vaatimukseksi säännölliset energiakatselmukset.

– Käytännössä isoilla energiakuluttajilla pitää olla riippumattoman toimijan sertifioima energianhallintajärjestelmä lokakuussa 2027 ja sen pitää täyttää sekä direktiivin vaatimukset että eurooppalaiset ja kansainväliset standardit, Enemi Oy:n toimitusjohtaja Sakari Kolehmainen sanoo.

Päästökauppajärjestelmässä jo olevat yritykset saavat kevennystä energianhallintajärjestelmän sertifioinnissa.

– Pienemmillä energiankuluttajilla taas pitää olla ensimmäinen energiakatselmus tehtynä viimeistään lokakuussa 2026 ja sen jälkeen se on uusittava vähintään neljän vuoden välein.

Ainut kotimainen ja riippumaton sertifiointilaitos

Enemin tiimillä on pitkä kokemus energiasektorista ja sen päästöistä sekä sertifiointivaatimuksista.

Yritys on akkreditoituna todentaja (VB03), joka käy vuosittain todentamassa päästöt, tuotantotiedot sekä kestävyysjärjestelmän.

– Päästöjen todentamiseen voi kätevästi yhdistää energianhallintajärjestelmän sertifioinnin. Näin saa kaiken tarvittavan kerralla riippumattomalta auditoijalta.

Enemi auttaa niin pieniä kuin kansainvälisiäkin yrityksiä vastaamaan markkinoiden ja sääntelyn tiukentuviin vaatimuksiin.

– Riskienhallinta, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kehittäminen sekä kestävän kehityksen tavoitteet ovat merkittäviä haasteita. Autamme energiakatselmuksen vaatimuksiin kuuluvan konkreettisen toimintasuunnitelman tekemisessä, mikä tukee asiakkaamme kasvua ja kehitystä, Kolehmainen summaa.

Etsitkö luotettavaa sertifioijaa?

Ota yhteyttä [email protected] tai lue lisää palveluistamme:

Next article