Skip to main content
Etusivu » Energia » Maalämpö on askel kohti energiaomavaraisuutta
Sponsoroitu

Energiainvestoinnit ovat myös vastuullisuustekoja. Yli kolmekymmentä prosenttia Suomen ilmastopäästöistä ja neljäkymmentä prosenttia energiankulutuksesta syntyy kiinteistöissä. Maalämpö on innovatiivinen, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu, joka mahdollistaa kiinteistön oman energian tuotannon optimoinnin.

Maalämmössä lämpö kerätään omasta maasta porakaivojen kautta. Käyttämällä lisäksi sisäisiä lämmönlähteitä kuten poistoilmanlämmön talteenottoa yhdistettynä vihreään tai omaan aurinkosähköön, voidaan lämmityksen osalta päästä hiilineutraaliin kiinteistöön.

Ympäristöystävällinen ja huoltovapaa maalämpö on sitä kannattavampaa mitä suurempi on kiinteistön energiankulutus. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat suuremmat kuin järjestelmän investoinnit. Maalämpö tuottaakin välittömästi positiivista kassavirtaa.

Maalämpöpumppu voidaan asentaa minkä tahansa lämmitysjärjestelmän tilalle tai sen pariksi. Kesällä aurinkovoimalla tuotettua sähköä voidaan varastoida pumppaamalla lämpöä maaperään. Maalämpöjärjestelmä sopii myös kiinteistön viilennykseen.


Optimoitu lämmöntuotanto

– Älykäs lämmönohjaus ohjaa mistä lämpöä otetaan ja mihin sitä varastoidaan, lämpöä tehdään ainoastaan tarpeeseen. Älykkäillä järjestelmillä pystytään olosuhteet optimoimaan kiinteistön käyttöä palvelevaksi. Näin kiinteistöt eivät ole vain passiivisia energian kuluttajia, Lemkem Oy:n tuotantopäällikkö Jukka Kelin toteaa.

Lemkemin energia-asiantuntijat auttavat valitsemaan ratkaisun, joka turvaa kiinteistön pysymisen mukana kehityksessä

• Lemkem Oy on luotettava ja iso toimija, jonka valikoimasta löytyy toimiva ratkaisu erilaisiin kohteisiin ja tarpeisiin – aina asiakkaan etu edellä,
• saman katon alta löytyy kattava osaaminen koko kiinteistön elinkaaren ajalle sekä
• teknistä osaamista haastavimpiinkin kohteisiin.

Lue miten maalämpö vähentää kiinteistön lämmityskuluja jopa 80 %

Next article