Skip to main content
Etusivu » Energia » Oma aurinkovoimala – vihreä tapa säästää yrityksen energiakustannuksissa
Sponsoroitu

Pasi Salo

operatiivinen johtaja

Aii Corporation Oy

Aurinkoenergialla yritykset saavat suoraa säästöä ja osallistuvat toiminnallaan vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Oma aurinkovoimala on yritykselle kustannustehokas tapa tuottaa itse uusiutuvaa energiaa ja säästää energiakustannuksissa. Samalla kiinteistön arvo kasvaa. Aii Corporation Oy:n operatiivinen johtaja Pasi Salo kuvailee aurinkovoiman olevan hyvä investointi sen komponenttien pitkäikäisyyden kannalta.

– Käytännössä nykyiset paneelit säilyttävät tehonsa noin 85 prosenttisesti kolmenkymmenen vuoden ajan. Myös huoltotarve on kevyttä.

Takaisinmaksuaika riippuu Salon mukaan siitä, miten tehokkaasti aurinkovoimalan sähköntuotanto saadaan ohjattua omaan käyttöön.

– Säästö tapahtuu sähkön hinnoittelun mukaan. Varastokapasiteetilla takaisinmaksuaikaa voidaan nopeuttaa myymällä sähköä verkkoon pörssin kalleimpana aikana ja osallistumalla reservimarkkinaan. 

Akustolla voidaan myös tasata kulutushuippuja ja tehdä kuormansiirtoa kalliilta verkkotunneilta akustolle. Näistä riippuen investointi maksaa itsensä takaisin 5–15 vuodessa. 

Aurinkosähkö on puhdasta ja ehtymätöntä energiaa

Aurinkosähköstä voi käytännössä hyötyä mikä tahansa yritys. Mikäli yrityksen sähkönkulutusta osuu aurinkovoimalan tuotantotunneille, aurinkovoimala on oiva investointi.

– Kyse on enemmänkin voimalan koosta eli käytettävissä olevasta tilasta paneelikentille, Salo sanoo. 

Aurinkosähkö on puhdasta ja ehtymätöntä vihreää energiaa heti paneelien asentamisen jälkeen. Salo muistuttaa, että Suomen olosuhteissa tuulivoiman yhteyteen tarvitaan tasausvoimaa. 

– Kun on tyyntä, usein paistaa aurinko ja päinvastoin. Energian omavaraisuus ja oman kapasiteetin ohjaaminen tarpeiden mukaan vähentää koko sähköverkon kuormittavuutta ja sen myötä tasaa kokonaisvaltaisesti sähkönkulutuspiikkejä.

Aii Energy Systems

Aii Energy Systems on kotimainen aurinkoenergiaratkaisuihin keskittynyt asiantuntijayritys, joka huolehtii kaikista aurinkoenergiatarpeiden suunnittelun ja toteutuksen vaiheista. Yritys on luvittanut, suunnitellut ja rakentanut useita kymmeniä kW-luokan hankkeita ja viimeisimpänä MW-luokan aurinkovoimalan Varkauden lentopaikan yhteyteen.

Olisiko oma aurinkovoimala ratkaisu yrityksellesi?

Next article