Etusivu » Asuinalueet » Kivistö – kaunis ja korkeatasoinen kasvukeskus
Uusimaa

Kivistö – kaunis ja korkeatasoinen kasvukeskus

kivisto-vantaa
kivisto-vantaa
Kuva: Getty Images

Vantaalla Hämeenlinnanväylän itäpuolella sijaitseva Kivistö on kasvava kaupunginosa, joka tulevaisuudessa tarjoaa jopa 50 000 vantaalaiselle vehreää ja viihtyisää asumista.

Kaupunkirakenteeltaan Kivistö on monimuotoinen ja vaihteleva kahteen asemaan – Kivistön ja Lapinkylän asemaan – tukeutuva kaupunkikeskus, jossa tavoitellaan sekä sosiaalisesti, ekologisesti, kulttuurisesti että taloudellisesti kestävää kaupunkiympäristöä. Kivistön alueen kaupunkirakenne mahdollistaa käveltävyyden sekä lukuisat palvelut ja erilaisten kohtaamispaikkojen syntymisen urbaanissa city-ympäristössä. 

Kivistön uusi ja värikäs kaupunkikeskusta sekä Vehkalan seudullisesti merkittävä erilaisille yrityksille suunnattu työpaikka-alue nostavat alueen suosiota entisestään. Kivistö on pääkaupunkiseudun mittavin uusi asuin- ja työpaikka-alue, joka tulevaisuudessa tarjoaa kodin ja työpaikan jopa 50 000 ihmiselle.

Luonnonhelmassa lähellä kaikkea

Kivistö on Vantaan suuralueista kookkain, ja se kattaa noin yhden kolmanneksen koko kaupungista.

Kivistössä vehreä luonto on lähellä kaupunkia laajoilla metsäalueilla sekä Vantaanjoen ja padotun Vantaankosken hienossa kulttuurimaisemassa. Vihreitä arvoja tukevat myös monipuoliset ekosysteemipalvelut – esimerkiksi liito-oraville turvataan tarvittavat elinolosuhteet puustoisten verkostojen avulla.

Matkanteko on sujuvaa Kivistön juna-aseman ja bussiterminaalin ansiosta, ja Kehärataa pitkin esimerkiksi lentoasemalle pääsee noin seitsemässä minuutissa.

Asukkaiden aktiivista liikkumista ja virkistäytymismahdollisuuksia tuetaan vehreiden, yhteisöllisten julkisten ulkotilojen avulla. Myös naapurialueet tarjoavat paljon erilaisia puistoja sekä monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten Petikon virkistysalueen ulkoilureitit, hiihtoladut ja polut.

Lue myös: Eleganttia asumista puistomaisessa kaupunkimiljöössä

Matkanteko on sujuvaa Kivistön juna-aseman ja bussiterminaalin ansiosta, ja Kehärataa pitkin esimerkiksi lentoasemalle pääsee noin seitsemässä minuutissa. Autoileva suhauttaa nopeasti Hämeenlinnanväylälle ja Kehä III:lle, ja näin koko pääkaupunkiseutu on helpon matkan päässä. Kattavan kevyenliikenteenverkoston ansiosta liikkuminen on mutkatonta myös jalan ja pyörällä – radanvartta myötäilevää pikapyörätietä pääsee ajamaan vaikka Helsinkiin asti.

Arkkitehdit palkitsivat

Kivistö sai arkkitehtonista tunnustusta toukokuussa, kun Vantaan kaupunkisuunnittelulle ja rakennusvalvonnalle myönnettiin Arkkitehtiliiton SAFA-palkinto alueen laadukkaasta kaupunkimaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta. Kivistö sai erityistä kiitosta luonnonläheisyydestä ja kaupunkimaisuudesta. Laadukas rakennussuunnittelu ja hyviin julkisiin liikenneyhteyksiin yhdistetty elävä jalankulkuympäristö nostettiin aluetta kuvaaviksi piirteiksi.

Kaupungin mukaan Kivistössä priorisoidaan viehättävällä tavalla kävelyä ja pyöräilyä ja pyöräilyn reitit leviävät myös viherrakenteen verkostoihin niitä sopivasti täydentäen.

Lue myös:Vantaalta löytyy myös elegantti taidelähiö luonnon keskellä.

Lähteet: vantaa.fivantaansanomat.fi & safa.fi

Next article