Etusivu » Digitalisaatio » Etsitkö innovatiivista valaistusta? – Soita Jukalle
Sponsoroitu

KVS Oy tunnetaan valaistuksen muuntojoustavista ratkaisuista ja erikoiskohteista. Tiimi uusi esimerkiksi Porvoon tuomiokirkon valaistuksen.

– Teemme suunnittelua, asennusta ja urakointia esimerkiksi toimistoihin, rakennusliikkeille, teollisuudelle ja julkiselle puolelle. Kuluttajat tilaavat pääosin premiumia, mutta on meillä ollut projekteja perinteisissä pientaloissakin, toimitusjohtaja Jukka Asp luettelee.

Usein esimerkiksi toimistossa osa työntekijöistä kaipaa lisää valoa ja osa vastustaa sitä. Kun Asp menee saneerauskohteeseen, hän mittaa valaistuksen.

Työterveyslaitos huomasi tutkimuksissaan, että terveellisen valon avulla työteho paranee ja sairauspoissaolot vähenevät.

– Yleensä tulos kertoo huonosta valonlaadusta eli valoa ei ole suunniteltu kyseiseen käyttöön, Asp kertoo.

Onko mahdollista saada omalle työpisteelle itselle sopiva valaistus?

– Työterveyslaitos huomasi tutkimuksissaan, että terveellisen valon avulla työteho paranee ja sairauspoissaolot vähenevät. Langattomalla Casambilla teemme nopeasti henkilökohtaiset ja helposti säädettävät valaistusratkaisut, Asp hymyilee.

Muuntojoustavuus on Casambin valtti

Asp ja uudiskohteiden työnjohtaja Jussi Vainio ovat ensimmäiset sertifioidut kouluttajat Suomessa, joilla on oikeus käyttöönottaa haastavimmatkin Casambi-projektit.

– Casambi on ylivoimainen ja sen avoin ekosysteemi ei ole brändisidonnainen. Kytkimiä voi lisätä minne tahansa, myös jälkikäteen, koska ne ovat langattomia ja patterittomia, Asp konkretisoi.

Valaisimetkin ovat itsenäisiä ja niiden ohjaus langatonta, siksi kaapelointimäärät tippuvat. Valaisimet toimivat Bluetooth Low Energy -teknologialla (BLE).

– Mobiilisovelluksella määritellään valaisimien kytkimet ja ohjaustavat. Verkosta voi myös hakea ohjausprofiilin, joka kertoo laitteelle, miten sen halutaan toimivan, Asp selostaa.

Jos siis haluat sammuttaa tilan valot kerralla yhdestä paikasta, se onnistuu Casambilla. Ja jos haluat antaa museovieraille teostietoja kännyköihin, laitteisiin sisäänrakennettu iBeacon-majakka otetaan käyttöön ja valaisimet jakavat tuottamasi sisällön juuri oikeaan aikaan.

Tutustu KVS Oyn innovatiivisiin valaistusratkaisuihin täältä >>

Next article