Etusivu » Rakentaminen » Vesilaskuun voi vaikuttaa
Sponsoroitu

Anneli Kuusisto

mittaustekniikan myyntipäällikkö, Saint-Gobain PAM Finland

Tieto omasta vedenkulutuksesta auttaa säästämään sekä vettä että energiaa. Jotta asukkaat voivat tarkkailla omia kulutustottumuksiaan ja vaikuttaa niihin, on mittareiden oltava helposti luettavissa huoneistossa tai mittaustulokset saatavissa omilla tunnuksilla netistä.

– Ennen kuin järjestelmiä uusitaan, selvitetään mikä on taloyhtiön tilanne. Onko putkiremontti tehty vai linjasaneeraus tulossa? Onko huoneistossa jo vesimittari tai sille varaus? Voidaanko paikan päällä luettava mittari muuttaa radioluettavaksi? Onko taloyhtiöllä jo käytössä etäluettavat vesimittarit, mutta yhtiöjärjestystä ei ole muutettu, joten todellista vedenkulutusta ei käytetä vielä laskutuksen perusteena? kysyy Saint-Gobain PAM Finlandin mittaustekniikan myyntipäällikkö Anneli Kuusisto.

Järjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon myös se, kuinka helposti järjestelmä mukautuu muuttuviin olosuhteisiin, esimerkiksi kun rakennetaan ullakkohuoneistoja tai laajennetaan liiketiloja.

M-Bus-mittarinluentajärjestelmä sopii sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin

– M-Bus on luotettava, pitkäikäinen ja edullinen järjestelmä, joka on helppo yhdistää muuhun taloautomaatioon. Mittaustulokset veden- ja energiankulutuksesta sekä huoneiston ilmankosteudesta ja lämpötilasta kerätään yhteen. Esimerkiksi vuotoa epäiltäessä voimme asettaa yksittäiseen vesimittariin seurannan vartin välein, Kuusisto sanoo.

M-Bus-järjestelmän mittarit voidaan lukea langattomasti seinän läpi tai etänä verkon kautta. IoT-ratkaisuja kysytään entistä enemmän. M-Bus lähettää tiedot sähköisesti suoraan taloyhtiölle kuukausittain tai sopimuksen mukaan. Manuaalinen työ kannattaa automatisoida, sillä tietojen syöttäminen käsin on hidasta ja alttiina virheille.

– M-Bus-mittarit on helppo vaihtaa, niissä on vähän komponentteja ja ne ovat erittäin toimintavarmoja. Järjestelmä ei ole riippuvainen mittareiden valmistajasta tai tavarantoimittajasta. Siksi se on erittäin helposti laajennettavissa, Kuusisto summaa.

Kysy ratkaisuistamme uusiin ja vanhoihin taloyhtiöihin sekä teollisuushalleihin.

Olemme mukana Taloyhtiötapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 29.9.2020, osastolla 73. Ota yhteyttä: pamline.fi

Next article